fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

WOW vliegt naar nieuwe bestemming na schrappen VS-routes

WOW Air vliegt vanaf komende zomer naar een nieuwe bestemming in Noord-Amerika, zo meldt de IJslandse maatschappij. Vorige week kondigde de airline nog aan routes naar de VS te schrappen.

Canada
Met ingang van 6 juni volgend jaar vliegt WOW Air vanaf Keflavíkurflugvöllur, oftewel het Keflavik International Airport, zes keer per week naar Vancouver in Canada. Het is opvallend dat WOW Air met een nieuwe route komt, nadat het vorige week verschillende vluchten naar de Verenigde Staten schrapte.

Verenigde Staten
De IJslandse maatschappij vliegt vanaf eind deze maand niet meer naar de Amerikaanse stad Ohio. Begin volgend jaar, met ingang van 6 januari, wordt er niet meer naar St. Louis gevlogen en ook de seizoensvluchten naar Cincinnati en Cleveland worden komende zomer niet meer uitgevoerd. Uit het boekingssysteem van WOW Air blijkt dat de vluchten naar New York JFK en Dallas niet meer uitgevoerd worden met ingang van 26 oktober. WOW Air vliegt nog wel naar New York, maar zet zijn vliegtuigen op Newark aan de grond. De vluchten naar JFK worden geschrapt.

Schulden
De nieuwe route naar Vancouver zou WOW Air uit de financiële problemen kunnen helpen. De airline ontving in september 60 miljoen via leningen. Dit bedrag moet de schuld die de maatschappij bij, onder andere het vliegveld van Keflavik heeft, aflossen. Vorig jaar noteerde WOW Air een verlies van 31 miljoen euro. Ook dit jaar verwacht de IJslandse maatschappij rode cijfers te publiceren, maar verwacht wel in 2019 winst te boeken.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button