AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes

Canadese dochtermaatschappij WestJet toch niet naar VS

Swoop, de Canadese dochtermaatschappij van WestJet, kan toch niet de eerder aangekondigde vluchten tussen Canada en de VS uitvoeren, zo meldt CH-Aviation.

Toestemming
In juni van dit jaar vroeg Swoop toestemming aan de ‘Department of Transportation’ (DOT), om vanaf 11 oktober vluchten tussen verschillende steden in Canada en verschillende steden binnen de VS uit te voeren. De ultra low cost-carrier ging er van uit dat ze tegen die tijd goedkeuring van de DOT hadden gekregen, dat blijkt nu niet het geval te zijn.

Schrappen
Om die reden moet Swoop nu verschillende vluchten schrappen. Zo wordt er (nog) niet gevlogen tussen Abbotsville en Las Vegas en vanuit Hamilton naar Orlando. Vanaf 26 oktober zou de route tussen Edmonton en Las Vegas door Swoop gevlogen worden. Als die route wél door kan gaan, wet-leasete de airline van moederbedrijf WestJet een groter toestel zodat er meer reizigers alsnog naar Las Vegas kunnen vliegen.

Hoop
Swoop houdt hoop dat het vanaf de 27e oktober wel de vluchten tussen Edmonton en Las Vegas kunnen uitvoeren. De andere passagiers van de geschrapte vluchten hebben inmiddels hun geld terug gekregen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button