fbpx
Historische LuchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

Madurodam plaatst Dakota op ware grootte in park

Een Dakota (DC-3) wordt, na grondige restauratie, in Madurodam geplaatst, zo meldt de Nederlandse miniatuurstad. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het themapark in schaal 1:1 een attractie bouwt.

Route
Op dinsdag 23 oktober wordt de DC-3 vanuit de haven van Antwerpen via de weg naar Madurodam in Den Haag vervoerd. Het vliegtuig zal als hoofdrolspeler fungeren in de zesde indoorattractie die Madurodam in 2019 zal openen. Als alles volgens plan verloopt komt de Dakota tussen 12:00 en 14:00 uur lokale tijd aan in de miniatuurstad.

Dakota ©Madurodam

Hoogtepunt
Madurodam meldt: ‘De komst van de Dakota zal gezien worden als een hoogtepunt voor Nederland. Dankzij dit iconische vliegtuig heeft de luchtvaart in de naoorlogse periode in Nederland letterlijk een enorme vlucht kunnen nemen. Naar schatting zijn er wereldwijd momenteel nog maar circa vierhonderd DC-3’s in gebruik. Daarnaast zijn er over de hele wereld zo’n tweehonderd exemplaren te bewonderen in musea, waaronder slechts een handvol exemplaren in Nederland. Met de komst van het bijzondere vliegtuig in Den Haag zal Nederland een uniek exemplaar rijker zijn.’

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button