AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Air Belgium mag van Chinese overheid vluchten uitvoeren

Air Belgium heeft van de Chinese overheid toestemming gekregen om vluchten naar China’s vasteland uit te voeren, zo meldt de Belgische maatschappij.

Exploitatievergunning
Air Belgium heeft van de Chinese luchtvaartautoriteit een exploitatievergunning gekregen om vluchten naar de Volksrepubliek China uit te voeren. ‘Een nieuwe mijlpaal op weg naar de lancering van onze eerste vlucht naar Zhengzhou op het vasteland van China’, aldus de Tweet van de maatschappij.


Uitvoeren
Of Air Belgium de vluchten naar Zhengzhou ook gaat uitvoeren blijft de vraag. Vorige week werd tijdens een vergadering besloten om de maatschappij alsnog door te laten vliegen, na tegenvallende resultaten. De airline trok al na 4 maanden de stekker uit vluchten naar China wegens te weinig animo. Wel werd er een tijd geleden nog 3 nieuwe routes, waaronder Zhengzhou, naar China aangekondigd.

Bonte groep
De maatschappij wordt gefinancierd door een bonte groep investeerders, waarvan een nipte meerderheid van de aandelen in Belgische handen is, namelijk: ‘de federale investeringsmaatschappij FPIM en diens Waalse evenknie SIRW (met elk 12,5 procent van de aandelen), het bedrijf Sabena Aerospace (5,01 procent) en 3T, de vennootschap van de ceo, Niky Terzakis (19,99 procent)’, aldus de Belgische krant De Standaard. De rest van de aandelen hebben onbekende Aziatische investeerders in handen.

 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close