AirlinesOverig nieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Eilanden Maldiven beter verbonden door nieuwe airline

De eilanden van de Maldiven worden beter met elkaar verbonden door een nieuwe airline; Manta Air, zo meldt Edward Alsford, topman van Manta Air aan vliegtuigfabrikant ATR.

November
In eerste instantie zou de airline in oktober van start gaan, nu lijkt dit naar november te zijn verschoven, aangezien het eerste van de drie ATR72-600’s pas in november aan Manta Air geleverd worden. Voor het einde van dit jaar zou het tweede toestel ook aan de vloot moeten worden toegevoegd. Ook worden er ook nog vier zeevliegtuigen in de vloot opgenomen.

Verbonden
Manta Air zal lijnvluchten uitvoeren tussen Malé, de hoofdstad van de Republiek der Maldiven, en Kudahuvadhoo, een van de bewoonde eilanden van het Dhaalu-atol. Daarnaast vliegt de airline ook vanuit Malé naar de eilanden Ifuru, Dharavandhoo en Thimarafushi.

ATR
De vluchten worden met ATR72-600’s uitgevoerd waar er ruimte is voor 68 tot 78 passagiers. Het turboprop-vliegtuig wordt door Pratt & Whitney 127M-motoren aangedreven en kan een maximale afstand van 1.665 kilometer afleggen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/