AirlinesOverig nieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Eilanden Maldiven beter verbonden door nieuwe airline

De eilanden van de Maldiven worden beter met elkaar verbonden door een nieuwe airline; Manta Air, zo meldt Edward Alsford, topman van Manta Air aan vliegtuigfabrikant ATR.

November
In eerste instantie zou de airline in oktober van start gaan, nu lijkt dit naar november te zijn verschoven, aangezien het eerste van de drie ATR72-600’s pas in november aan Manta Air geleverd worden. Voor het einde van dit jaar zou het tweede toestel ook aan de vloot moeten worden toegevoegd. Ook worden er ook nog vier zeevliegtuigen in de vloot opgenomen.

Verbonden
Manta Air zal lijnvluchten uitvoeren tussen Malé, de hoofdstad van de Republiek der Maldiven, en Kudahuvadhoo, een van de bewoonde eilanden van het Dhaalu-atol. Daarnaast vliegt de airline ook vanuit Malé naar de eilanden Ifuru, Dharavandhoo en Thimarafushi.

ATR
De vluchten worden met ATR72-600’s uitgevoerd waar er ruimte is voor 68 tot 78 passagiers. Het turboprop-vliegtuig wordt door Pratt & Whitney 127M-motoren aangedreven en kan een maximale afstand van 1.665 kilometer afleggen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button