fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

‘Wederopbouw vliegveld Sint Maarten begonnen’

De wederopbouw van de luchthaven van het eiland Sint Maarten, het Princess Juliana International Airport, is officieel begonnen, zo meldt smn-news.

Begonnen
Na het succesvol verwijderen van alle schimmel en het tijdelijk terugplaatsen van de operatiekamer in de terminal is de wederopbouw van het vliegveld echt begonnen. In mei van dit jaar kondigde Ravi Daryanani, de interim ceo van het vliegveld, al aan dat de wederopbouw halverwege oktober zou beginnen en zo’n 18 maanden in beslag neemt.

Package One
Het bedrijf Commodore N.V. ontving het heropbouw-contract, maar is enkel verantwoordelijk voor de ‘Package One’ bouw. Dat houdt in dat zij alle tijdelijke check-in toonbanken en de emi- en immigratiecellen voor hun rekening nemen. Ook bouwen zij tijdelijke kantoren, installeren veiligheidsmaatregelen en zullen het bagagesysteem herinstalleren. Nadat die werkzaamheden klaar zijn, zullen de aankomst- en vertrekhallen afgebroken worden om daarvoor nieuwe te plaatsen.

Irma
Nadat het vliegveld vorig jaar, op woensdag 6 september, getroffen werd door orkaan Irma, werd direct begonnen met het opruimen en beperken van de schade. Omdat het vliegveld door het leger overgenomen werd en er weer een andere orkaan op komst was, kon er niet voorkomen worden dat het terminalgebouw bijkomende schade opliep, zoals de schimmelvorming en waterschade. Nu de sanering daarvan klaar is, kan de echte bouw beginnen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button