FinancieelIndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing verwacht 100 miljard dollar om te zetten in 2018

Boeing verwacht in 2018 voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een jaaromzet van 100 miljard dollar te halen, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Verwachting
Door de hoger uitgevallen omzet in het derde kwartaal van dit jaar, stelt Boeing de jaaromzet ook naar boven bij. De vliegtuigbouwer verwacht tussen de 98 en 100 miljard dollar (85,85 en 87,60 miljard euro) in 2018 om te zetten.

Kwartaal
De omzet in het derde kwartaal bedroeg 25,14 miljard dollar (22,02 miljard euro), een stijging van 4 procent ten opzichte van de maanden juli, augustus en september vorig jaar. De reden hiervoor zijn meer geleverde militaire vliegtuigen en meer omzet uit dienstverlening. Het aantal geleverde commerciële vliegtuigen nam in het derde kwartaal wel af ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar.

Stijging
Kijkende naar de eerste negen maanden van dit jaar, ligt de omzet 5 procent hoger dan vorig jaar. Tot en met september zette Boeing 72,78 miljard dollar (63,75 miljard euro) om.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button