AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutes

Eerste flydubai-vlucht landt in Helsinki

De eerste vlucht van flydubai is in Helsinki, de hoofdstad van Finland, geland, zo meldt de low cost-luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Vlucht
De vlucht werd met een Boeing 737 MAX 8 uitgevoerd, met registratie A6-FME, en nam in totaal 6 uur en drie kwartier in beslag. In die tijd legde het vliegtuig, met plaats voor 189 passagiers in economy, 4.535 kilometer af. Flydubai is met deze vlucht de eerste nationale luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten die rechtstreeks naar Helsinki vliegt.

Codeshare
Emirates en flydubai werken op deze route samen door middel van een codeshare. Zo kunnen reizigers van Emirates die vanuit een andere bestemming naar Dubai vliegen, op één ticket vanuit Dubai met flydubai naar Helsinki vliegen. Vanuit Helsinki geldt voor flydubai-passagiers hetzelfde. Zij kunnen in Dubai overstappen op een Emirates-vlucht.

Flydubai
Flydubai werd op 19 maar 2008 opgericht en heeft de hub in Dubai. Op 19 maart 2016 verongelukte een Boeing 737-800 van de maatschappij in Rostov aan de Don in het zuidwesten van Rusland.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button