fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

IATA: verdubbeling vliegtuigpassagiers in 2037

De International Air Transport Association (IATA) voorspelt dat in het jaar 2037 er een verdubbeling in het aantal vliegtuigpassagiers zal zijn ten opzichte van 2017.

Verdubbeld
Vorige maand meldde IATA dat er nog nooit zoveel mensen het vliegtuig hadden genomen dan in 2017. Toen stapten er 4,1 miljard mensen aan boord van een vliegtuig. Volgens de organisatie zou dat aantal in 2037 verdubbeld kunnen worden naar 8,2 miljard vliegtuigpassagiers, afgaande op de laatste trends.

Oosten
Vooral in het oosten van de wereld zal het aantal mensen die met het vliegtuig reizen flink stijgen. Dit heeft te maken met de verbeterde economie, een hoger besteedbaar inkomen en een grote populatie. Zo zal China, volgens de voorspellingen, de Verenigde Staten ergens halverwege de 2020’s als grootste luchtvaartmarkt voorbijstreven.

Gevaar
Volgens Alexandre de Juniac, topman van IATA, is er ook een gevaar dat de groei van de luchtvaart ingeperkt kan worden door beschermende maatregelen van de overheid. Een ander gevaar zou, in verschillende optieken, de impact op het milieu zijn. Maar volgens de Juniac heeft er geen enkele andere sector zo’n strenge eisen aan de CO2-uitstoot dan de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button