AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Privégegevens van 9,4 miljoen Cathay-passagiers op straat

Door een hack in het computersysteem van Cathay Pacific zijn de privégegevens van zo’n 9,4 miljoen klanten op straat komen te liggen, zo meldt de luchtvaartmaatschappij uit Hongkong.

Hack
De maatschappij kwam achter de hack, die door onbekenden werd uitgevoerd, tijdens een van de ‘voortdurende beveiligingscontroles’, aldus de airline. Uit de controle blijkt dat gegevens als paspoortnummers, geboortedata, namen, e-mailadressen, nationaliteiten, reisgegevens, en telefoonnummers zijn vrijgegeven.

Onder controle
Volgens Cathay heeft de maatschappij de situatie onder controle en gelooft het dat er geen persoonlijke gegevens aangetast of gestolen zijn. De airline zegt dat de reisprofielen van hun klanten niet ‘volledig’ zijn gehackt.

Creditcard
Toch werden er 403 creditcardnummers buit gemaakt, maar allen bleken te zijn verlopen. De maatschappij verontschuldigde zich en heeft de politie over de kwestie ingelicht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/