fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheid

Privégegevens van 9,4 miljoen Cathay-passagiers op straat

Door een hack in het computersysteem van Cathay Pacific zijn de privégegevens van zo’n 9,4 miljoen klanten op straat komen te liggen, zo meldt de luchtvaartmaatschappij uit Hongkong.

Hack
De maatschappij kwam achter de hack, die door onbekenden werd uitgevoerd, tijdens een van de ‘voortdurende beveiligingscontroles’, aldus de airline. Uit de controle blijkt dat gegevens als paspoortnummers, geboortedata, namen, e-mailadressen, nationaliteiten, reisgegevens, en telefoonnummers zijn vrijgegeven.

Onder controle
Volgens Cathay heeft de maatschappij de situatie onder controle en gelooft het dat er geen persoonlijke gegevens aangetast of gestolen zijn. De airline zegt dat de reisprofielen van hun klanten niet ‘volledig’ zijn gehackt.

Creditcard
Toch werden er 403 creditcardnummers buit gemaakt, maar allen bleken te zijn verlopen. De maatschappij verontschuldigde zich en heeft de politie over de kwestie ingelicht.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button