fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewProfessional

Ryanair erkent Spaanse pilotenvakbond SEPLA

De Ierse low cost-maatschappij Ryanair heeft op 24 oktober de Spaanse pilotenvakbond SEPLA erkend, zo meldt Ryanair.

Erkent
Nu de Spaanse pilotenvakbond SEPLA door de Ierse prijsvechter erkend wordt, kunnen de onderhandelingen tussen beide partijen over nieuwe en betere arbeidsvoorwaarden beginnen. Het belangrijkste vindt SEPLA dat de cao van hun piloten onder het Spaanse recht valt en niet onder het Ierse, zoals nu het geval is.

Rechter
In februari van dit jaar daagde SEPLA Ryanair nog voor de rechter omdat de contracten van de Ierse maatschappij niet conform de Spaanse wetgeving waren. De vakbond schreef toen een brief naar Ryanair dat ‘het duidelijk is dat Ryanair niet van plan is om met de vertegenwoordigers van de piloten te onderhandelen totdat zij daartoe gedwongen worden.’

Derde
Sinds gisteren erkent Ryanair de vakbond en kunnen de onderhandelingen beginnen. De Spaanse pilotenbond is de derde bond die Ryanair heeft erkend. Vorige week erkende het de Portugese vakbond, in augustus de Italiaanse vakbond en begin dit jaar de Britse vakbond.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button