fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewProfessional

Ryanair erkent Spaanse pilotenvakbond SEPLA

De Ierse low cost-maatschappij Ryanair heeft op 24 oktober de Spaanse pilotenvakbond SEPLA erkend, zo meldt Ryanair.

Erkent
Nu de Spaanse pilotenvakbond SEPLA door de Ierse prijsvechter erkend wordt, kunnen de onderhandelingen tussen beide partijen over nieuwe en betere arbeidsvoorwaarden beginnen. Het belangrijkste vindt SEPLA dat de cao van hun piloten onder het Spaanse recht valt en niet onder het Ierse, zoals nu het geval is.

Rechter
In februari van dit jaar daagde SEPLA Ryanair nog voor de rechter omdat de contracten van de Ierse maatschappij niet conform de Spaanse wetgeving waren. De vakbond schreef toen een brief naar Ryanair dat ‘het duidelijk is dat Ryanair niet van plan is om met de vertegenwoordigers van de piloten te onderhandelen totdat zij daartoe gedwongen worden.’

Derde
Sinds gisteren erkent Ryanair de vakbond en kunnen de onderhandelingen beginnen. De Spaanse pilotenbond is de derde bond die Ryanair heeft erkend. Vorige week erkende het de Portugese vakbond, in augustus de Italiaanse vakbond en begin dit jaar de Britse vakbond.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button