AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

VS voor Norwegian nu grootste markt

‘De Verenigde Staten zijn nu, kijkende naar de omzet, na Noorwegen de grootste markt voor Norwegian’, zo meldt Bjørn Kjos, ceo van de low cost long haul-maatschappij.

Omzetverhoging
In het derde kwartaal van dit jaar boekte Norwegian een omzetverhoging van 33 procent. De totale omzet bedroeg in de maanden juli, augustus en september 13,4 miljard Noorse kronen (1,4 miljard euro). De winst bedroeg 1,3 miljard Noorse kronen (136,73 miljoen euro), een stijging van 18 procent.

VS
De lancering van verschillende routes naar de VS heeft Norwegian geen windeieren gelegd. Na thuisland Noorwegen wordt de meeste omzet op de routes naar de VS gegenereerd. Los van de goed uitpakkende investeringen in die routes, heeft de maatschappij allerhande kosten kunnen besparen, wat het financiële plaatje ten goede komt. Net zoals alle andere airlines noteerde Norwegian wel hogere brandstofkosten.

Vloot
In het derde kwartaal van dit jaar ontving Norwegian een nieuwe Boeing 787-9 en vier Boeing 737 MAX 8’s. In totaal zal de Noorse maatschappij aan het einde van dit jaar elf Dreamliners, twaalf MAX 8’s en twee 737-800’s in ontvangst hebben genomen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button