NieuwsProfessionalStakingVliegvelden

Brussels Airport schrapt vluchten door staking

Brussels Airport schrapt vandaag verschillende vluchten door een staking van werknemers van bagage-afhandelaar Aviapartner, zo meldt de luchthaven.

Staking
Het is de tweede keer dit jaar dat er een staking bij bagage-afhandelaar Aviapartner is op het vliegveld van Brussel. Begin januari legden de werknemers om dezelfde reden het werk neer, zij vinden namelijk dat Aviapartner de werkdruk moet verlagen.

Herfstvakantie
In België begint vandaag de herfstvakantie, maar door de staking wordt het vertrek van de vakantie voor verschillende reizigers in de war gestuurd. Deze ochtend zijn er 13 vertrekkende en 5 aankomende vluchten geschrapt. Gisteren schrapte Brussels Airport ook al 53 vluchten, nadat om 17:30 uur een spontane staking uitbrak. Honderden reizigers moesten op veldbedjes een nacht op de luchthaven doorbrengen.

Rotterdam
Een van de getroffen maatschappijen is Tuifly. Die airline had vanmorgen 11 vluchten gepland op Brussels Airport, maar zeven daarvan worden omgeleid. Een van die vluchten vertrekt vanuit Rotterdam, de passagiers worden dan met bussen naar Rotterdam The Hague Airport gebracht. De rest van de vluchten vertrekt vanuit Charleroi en Luik. Op de vier vluchten die wel vanaf Brussels Airport vertrekken, zullen Tui-werknemers de bagage inladen. Om 10 uur vanmorgen is er een overleg gestart tussen de directie en de vakbonden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close