AirlinesInnovatieNieuwsOpmerkelijkProfessional

Delta verwijdert plastic items aan boord en in lounges

Delta Air Lines is bezig met het verwijderen en vervangen van plastic wegwerpitems aan boord van vliegtuigen en in de lounges, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Plastic
Delta verwijdert in de komende tijd alle plastic rietjes, roerstaafjes en plastic verpakkingen rond de amenity kits aan boord van Delta-toestellen en in de lounges van de maatschappij. De roerstaafjes worden vervangen door bamboestokjes voor koude drankjes, en berkenhouten stokjes voor warme dranken. De rietjes worden, op aanvraag, uitgedeeld en zijn van een biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt.

757’s
Met deze, en al bestaande initiatieven van Delta, zal er jaarlijks meer dan 135.900 kilo aan plastic afval bespaard worden. Die hoeveelheid afval staat gelijk aan het gewicht van twee Boeing 757’s, aldus Delta.

Seattle
Delta is al enige tijd bezig om de plastic wegwerpitems te verwijderen en te vervangen voor niet-schadelijke producten. Zo werd er in 2016 in Seattle begonnen met het weghalen van plastic borden, schalen en bestek die vervangen werden door materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Ook het gebruik van wegwerpartikelen van schuimplastic of piepschuim, wordt sinds 2015 afgebouwd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close