AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Hogere brandstofkosten beletten winstgroei IAG niet

De International Airline Group (IAG) heeft in de eerste negen maanden van dit jaar iets meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar, ondanks de hogere brandstofkosten, zo meldt IAG.

Winst
In het derde kwartaal heeft IAG een operationele winst geboekt van 1,46 miljard euro, een stijging ten opzichte van de 1,45 miljard in het derde kwartaal vorig jaar. In de eerste negen maanden van 2018 zette het moederbedrijf van Vueling, Aer Lingus, British Airways en Iberia 16,32 miljard euro om. Een stijging van 5,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Kosten
De kosten voor IAG, los van de brandstofkosten, stegen met 0,5 procent. Net zoals alle andere luchtvaartmaatschappijen vielen de brandstofkosten hoger uit dan vorig jaar, voor IAG stegen die brandstofkosten met 14,3 procent. Ook de negatieve wisselkoers zette druk op de omzet, maar een hogere ticketprijs compenseerde dat.

September
De passagiersaantallen staven de hogere winst, in september stapten namelijk 10,57 miljoen passagiers op de toestellen van British Airways, Vueling, Aer Lingus en Iberia. Dat is 7,1 procent meer dan in september vorig jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button