AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesVliegvelden

Pegasus Airlines verbindt Rotterdam met Istanboel

De Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines verbindt met ingang van 16 december Rotterdam met Istanboel, zo blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij.

Rotterdam
Pegasus zal vier keer per week een vlucht uitvoeren tussen het Rotterdam The Hague Airport en het Sabiha Gökçen vliegveld in Istanboel. De vlucht vertrekt op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 14:20 uur vanuit Rotterdam en landt 3 uur en 30 minuten later in Istanboel. De vlucht wordt met een Airbus A320 uitgevoerd.

Hamburg
Niet alleen vanuit Rotterdam, maar ook vanuit de Duitse stad Hamburg vliegt Pegasus Airlines naar Turkije. Zo wordt er met ingang van 2 november naar de kuststad Izmir gevlogen en vanaf 3 november naar de hoofdstad van het land; Ankara.

Van de baan
In januari van dit jaar schoot een van de 47 Boeing 737’s van Pegasus op de luchthaven van Trabzon van de baan. Aan boord waren 162 passagiers en 6 bemanningsleden. Iedereen heeft de crashlanding overleefd. Een aantal inzittenden raakten licht gewond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button