AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Ryanair en Belgische vakbonden tekenen cao-overeenkomst

Ryanair en de Belgische vakbonden CNE-CSC en LBC-NVK hebben een cao-overeenkomst ondertekend, zo meldt de Ierse prijsvechter.

België
Sinds gisteren, 25 oktober 2018, zijn de Belgische piloten- en cabinepersoneel-vakbonden tot een overeenkomst gekomen. Het Belgische arbeidsrecht zal niet later dan 31 januari 2019 van toepassing zijn op de werknemers van Ryanair die in België gestationeerd zijn. Nu nog vallen zij onder het Ierse arbeidsrecht.

Vooruitgang
Ryanair meldt in een statement dat ze blij zijn deze overeenkomst ondertekend te hebben en dat deze overeenkomst laat zien dat zij een ‘duidelijke vooruitgang’ boeken in het maken, en sluiten, van goede cao-afspraken.

Andere
Sinds deze week erkent Ryanair ook de Spaanse pilotenvakbond en kunnen daar de cao-onderhandelingen beginnen. De Spaanse pilotenbond is de derde bond die Ryanair heeft erkend. Vorige week erkende het de Portugese vakbond, in augustus de Italiaanse vakbond en begin dit jaar de Britse vakbond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button