fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Ryanair reageert na een week op racistisch incident

Ryanair heeft uitgebreid gereageerd op een rasicitisch incident dat een week geleden plaatsvond op een vlucht van de Ierse prijsvechter. Wel gaf Ryanair afgelopen zondag een korte reactie: ‘We zijn op de hoogte van deze video en hebben het voorval aangegeven bij de politie van Essex.’

Juist
Volgens Ryanair heeft de maatschappij ‘juist’ en ‘onmiddelijk’ gehandeld nadat zij op zondag de video van het incident onder ogen kwam. De airline zou meteen de politie van Essex hebben ingelicht op het vliegveld van Stansted. Hiermee geeft Ryanair aan dat ze wel ‘snel’ en ‘toepasselijk’ hebben gereageerd op het incident.

Crew
Ryanair meldt dat de crew, aan boord van de vlucht tussen Barcelona en Stansted, ingreep op het moment dat de racistische opmerkingen al geuit waren. Hierdoor wist de crew niet dat er racistische opmerkingen waren gemaakt. De zwarte vrouw werd volgens de maatschappij ‘op haar verzoek’ naar een andere plaats gewezen.

Voorval
Het verhaal kwam aan het licht nadat een ooggetuige vorige week het voorval filmde en op social media plaatste. Een passagier probeerde de situatie tevergeefs te sussen. Uiteindelijk komt er een steward aan die tegen de man zegt dat hij moet kalmeren. Daarna wordt de vrouw naar een andere stoel geleid.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button