fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigen

Delta verwelkomt eerste van 75 Airbus A220’s

Delta Air Lines heeft vrijdag tijdens een speciale ceremonie haar eerste Airbus A220-100 verwelkomt in de vloot. Het is de eerste Amerikaanse maatschappij die het type in gebruik neemt.

Mirabel
De overdracht vond plaats in de fabriek in het Canadese Mirabel, nabij de productielijn van de A220. Aanwezig waren hoogwaardigheidsbekleders van onder meer Delta, Airbus, Bombardier en Investissement Quebec.

Plannen
“We hebben grote plannen met onze A220-vloot en hebben er vertrouwen in dat zowel Delta-klanten als Delta-personeel blij zullen zijn met de ervaring tijdens de vlucht die door dit moderne en efficiënte vliegtuig wordt geboden”, liet Delta-ceo Ed Bastian aan de zijlijn weten.

Routes
De eerste wordt A220 begin 2019 in gebruik genomen op routes van New York LaGuardia naar Boston en Dallas. Delta is de vierde luchtvaartmaatschappij met het type, na Swiss, AirBaltic en Korean Air. Het wordt daarnaast de grootste gebruiker met een definitieve order van 75 toestellen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button