fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

Een op de vijf vluchten geschrapt op Brussels Airport

Door een staking bij bagageafhandelaar Aviapartner op Brussel Airport wordt zaterdag een op de vijf vluchten geannuleerd op de luchthaven. Mogelijk stijgt het aantal geschrapte vluchten gedurende de dag.

Besluit
Tot zondagochtend 6 uur handelt Aviapartner geen enkele vlucht af. Dit heeft tot gevolg dat 110 van de 550 geplande vluchten niet zullen vertrekken. Doordat vrijdag dit besluit al was genomen, hadden luchtvaartmaatschappijen de ruimte om hun passagiers in te lichten en mogelijk een alternatief te bieden.

Aviapartner
Alleen vluchten die door Aviapartner worden afgehandeld vallen uit. Dit geldt onder andere voor maatschappijen British Airways, Ryanair en easyJet. Brussels Airlines-vluchten worden niet getroffen.

Veldbedden
Zaterdagochtend gaan de directie van de afhandelaar en de vakbonden opnieuw met elkaar in gesprek, nadat vrijdagmiddag uren onderhandelen niet tot een cao-akkoord had geleid. Vrijdag vielen ook al 180 vluchten uit, als gevolg van een plotselinge staking. Daardoor moesten honderden gestrande reizigers de nacht op veldbedden doorbrengen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button