IndustrieNieuwsProfessionalVliegvelden

Failliet VLM kost Antwerpen passagiers

In Antwerpen heeft er een duidelijke passagiersafname in september plaatsgevonden, nadat de Belgische maatschappij VLM failliet werd verklaard. Alle andere Belgische luchthavens zagen een stijging in het aantal passagiers, zo blijkt uit de maandcijfers.

Antwerpen
Sinds het faillissement van VLM begin september, voelt Antwerpen Airport dat in het aantal reizigers. In totaal passeerden er 25.108 passagiers, tegenover 27.758 in september vorig jaar. Dat is een daling van 9,5 procent. Ook het aantal vliegbewegingen nam met 8,8 procent af naar 2.987 bewegingen. Flybe sprong in het gat dat VLM achterliet, maar of het in oktober het passagiersaantal weer kan laten stijgen is de vraag.

Oostende
Op het vliegveld van Oostende-Brugge merkten ze niks van het wegvallen van VLM. In tegendeel, want het passagiersaantal steeg in september met 11,1 procent naar 50.583 reizigers. Ook werd er een kwart meer vluchten uitgevoerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Nu werden er 2.591 vliegbewegingen genoteerd, 25,2 procent meer dan vorig jaar.

Charleroi
Charleroi mag een record voor september noteren. Waar er vorig jaar 710.149 mensen op het Brussels South Charleroi Airport opstapten, zijn er dat dit jaar 724.910, een stijging van 2,1 procent. Het aantal vliegbewegingen kwam dit jaar op 6.786 te liggen.

Brussel
Op het Brussels Airport werden er ook meer passagiers ontvangen, namelijk 2 procent meer dan in september 2017. Afgelopen maand passeerden er 2,44 miljoen reizigers. Het totaal aantal vluchten, commercieel, vracht en niet-commercieel, nam met 1,2 procent af in september ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Er vonden afgelopen maand 21.331 vliegbewegingen plaats, maar zaten de vliegtuigen voller dan in 2017.

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button