LiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Landingsgestel voor eerste ‘vliegende’ Boeing 777X gereed

Boeing heeft het landingsgestel gefabriceerd voor de eerste vliegende Boeing 777X. Het toestel waaronder de constructie wordt bevestigd, is ook al in productie. Volgend jaar worden de eerste testvluchten verwacht.

Prototype
Eerder werd al een prototype van de nieuwe Boeing in ‘vol ornaat’ onthuld, maar dit exemplaar zal niet gaan vliegen. Het is bedoeld voor uitgebreide grondtesten, waarvan de resultaten worden meegenomen in de verdere productie van de eerste vliegende testvliegtuigen.

Wing tips
Het prototype, dat geen staart en motoren heeft, wordt vooral beproefd op de nieuwe opvouwbare wing tips. Hiermee onderscheidt de nieuwe triple seven zich van huidige modellen.

Opvolger
De 777X-reeks volgt de huidige generatie 777’s op, met grotere vleugels, nieuwe motoren en een verlengde cabine. Naast de 777-9 komt er ook een kortere 777-8, vergelijkbaar met de bestaande 777-200. Emirates is in 2020 de eerste gebruiker van het vliegtuig. Lufthansa is tot dusver de enige Europese maatschappij die de Boeing ontvangt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button