fbpx
AirlinesNieuws

‘Chinese maatschappij verkoopt tientallen vliegtuigen’

Het Chinese moederbedrijf van Hainan Airlines probeert tientallen toestellen ter waarde van 22 miljard dollar te verkopen. Dat zeggen bronnen tegen Bloomberg.

Tol
Het moederbedrijf, HNA Group Co. heeft afgelopen jaren vele bedrijven gekocht en betaalt daar nu de tol voor. De schuld is teveel opgelopen en dat moet nu onder controle gebracht worden. HNA probeert een aantal toestellen te verkopen, met name de privévliegtuigen, aldus de insider tegenover Bloomberg.

Vlaggenschip
Het vlaggenschip dat te koop staat is de 787 die bekend staat als de Dream Jet. De 787 kost 70.000 dollar per uur om te huren en wordt verhuurd door business aviation-dochter Deerjet. De 787 is ingericht voor 40 passagiers. Er is onder andere een badkamer en master bedroom aan boord. Ook ‘kleinere’ toestellen van Deerjet staan te koop. Het heeft een vloot van Gulfstreams. Daarnaast is er nog een A320 en 737.

Hotel
HNA overweegt ook de verkoop van het belang in Virgin Australia en belangen in hotelketens NH Hotels en Hilton.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button