fbpx
AirlinesNaast het nieuws

Etihad met 787 naar Brussel

Etihad zet vanaf januari een Boeing 787-9 in op de route naar Brussel. Ook Kuala Lumpur krijgt een nieuwer toestel.

787
In de 787 zijn twee klassen, economy en business. In totaal kunnen er 299 passagiers mee, 28 in business en 271 in economy. Op de route vliegt nu een A330-200. Dat betekent dat er vanaf 3 januari zes businessclass-passagiers extra mee kunnen en 31 economy-reizigers.

Op de route naar Maleisië wordt momenteel ook een A330-200 ingezet. Deze wordt vanaf 20 december door de Dreamliner vervangen. In 2017 werd op de Amsterdam route ook al een dergelijke wisseling van de wacht doorgevoerd. Inmiddels is de Dreamliner weer vervangen door een grotere 777.

Belangrijk
De maatschappij noemt beide bestemmingen erg belangrijk voor het netwerk, vanwege de combinatie van zaken- en vrije tijdspassagiers. Etihad heeft een vloot van 21 Dreamliners. Aan boord is in de economy-cabine een nanny. Business-passagiers hebben de beschikking over een ‘food and beverage manager’.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button