CargoEditors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Vier keer cargo-feest op Schiphol

Vier feestelijke gebeurtenissen voor de vrachtafdeling van Schiphol. Een maatschappij was terug van weggeweest en drie andere vierden hun jubileum.

Weggeweest
Terug van weggeweest is Nippon Cargo Airlines. In juni dit jaar vierden de Japanners nog dat ze 30 jaar naar Schiphol vlogen. Nog geen week later hield de maatschappij alle toestellen aan de grond. Japanse overheidsinspecteurs ontdekten dat het bedrijf onjuiste onderhoudsgegevens heeft bijgehouden. Het Ministerie van Transport begon vorige maand met inspecties, nadat was gebleken dat de airline meerdere keren geen rapportage had gemaakt van vliegtuigbeschadigingen. Nu is geconstateerd dat er in de rapportages onjuiste informatie is vermeld.

Hervat
Begin juli mocht het eerste toestel weer de lucht in. Voor half augustus moest de maatschappij de zaakjes op orde hebben. Vanaf 5 oktober werden ook de vluchten naar Schiphol en Milaan hervat.

Ander feest
In September en Oktober vierden drie full freighter maatschappijen een Schiphol-feestje. Cargolux komt tien jaar op Schiphol. Voor Qatar Airways Cargo en China Southern Cargo is het het vijftiende jaar dat ze naar de Amsterdamse luchthaven vliegen. Schiphol zegt hen te danken voor hun partnerschap en te hopen op nog vele jaren.

China Southern Cargo en Qatar Airways Cargo vliegen doorgaans met Boeing 777 freighters. Cargolux en Nippon Cargo zetten 747’s in.

30 jaar Nippon Cargo

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close