fbpx
Nieuws

F-16’s begeleiden Boeing 777 met Nederlandse militairen

Twee F-16’s van de luchtmacht begeleiden maandag een Boeing 777 van Etihad Airways met aan boord 22 Nederlandse militairen die deelnamen aan de Invictus Games in Sydney.

Etihad
De straaljagers stijgen op vanaf de vliegbasis in Leeuwarden en zullen een stukje meevliegen met het lijnvluchttoestel van Etihad, zo bevestigt een woordvoerster van Defensie. De Boeing landt naar verwachting iets voor op schema, rond half twee, op Schiphol.

F-16
“Dat is een stukje eerbetoon aan de veteranen, die de hoogste prijs hebben betaald voor het dienen van Nederland”, aldus de zegsvrouw. De F-16-vliegers gebruiken een deel van hun reguliere trainingsprogramma voor het eerbetoon aan de deelnemers vaan de Invictus Games. Zo zag de begeleiding vanuit de 777 er uit.

Strijden
De Invictus Games zijn een initiatief van de Britse prins Harry. Vijfhonderd militairen uit achttien landen strijden in wedstrijdverband. Het gaat om vijfhonderd (voormalig) militairen uit achttien landen die strijden in elf sportonderdelen. De deelnemers raakten door hun werk als militair psychisch of lichamelijk gewond.

Uitzending
“Deelnemers aan de Invictus Games raakten door hun werk als militair gewond, zowel fysiek als mentaal. Het merendeel door uitzending naar diverse gebieden zoals Bosnië, Irak, Afghanistan en Zuid-Soedan. Door bijvoorbeeld aanslagen met bermbommen en raketaanvallen of door stressvolle omstandigheden. Maar ook militairen die gewond raakten tijdens het reguliere werk, oefeningen of in een privé- situatie”, aldus Defensie.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button