fbpx
NieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegvelden

Staking Brussels Airport gaat vijfde dag in

De staking bij bagage-afhandelaar Aviapartner op Brussels Airport gaat de vijfde dag in en zal ‘zeker nog tot dinsdagochtend 6 uur’ duren, zo meldt het Belgische VRTNWS.

Staking
Door de staking worden vandaag weer 110 vluchten geannuleerd, sinds de staking vorige week donderdag begonnen is, is het de vijfde dag dat er vluchten geschrapt worden. ‘Het water is héél diep, maar niet de eisen van de bonden vormen het probleem, wel het feit dat Aviapartner in slechte papieren zit en de schulden opstapelt’, zegt luchtvaartexpert Riadh Bahri in “De ochtend”.

Vooruitgang
‘Sinds de staking donderdagavond is begonnen, is er nog geen millitmeter vooruitgang geboekt’, zegt Bahri. ‘Het is absurd om te zien hoe het eraan toe gaat aan de onderhandelingstafel. Een gesprek duurt een halfuur, ligt dan een uur stil, om even te hervatten, en daarna weer uren stil te liggen. Er zit geen lijn in en het water is héél diep.’

Staking
Het is de tweede keer dit jaar dat er een staking bij bagage-afhandelaar Aviapartner is op het vliegveld van Brussel. Begin januari legden de werknemers om dezelfde reden het werk neer, zij vinden namelijk dat Aviapartner de werkdruk moet verlagen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button