fbpx
AirlinesNieuws

‘Thai’s oude vloot langer in dienst vanwege problemen’

Thai Airways laat de oude 747’s en 777’s langer vliegen vanwege problemen met de Boeing 787’s. Dat zegt de vice-topman van de maatschappij tegenover FlightGlobal.

Klanttevredenheid
Vier van de acht 787 toestellen wachten op onderdelen voor de Trent 1000 motoren. “Ik vrees voor de gevolgen voor de maatschappij als merk”, aldus Krittaphon Chantalitanon. “De klanttevredenheid gaat door de problemen niet omhoog.” Thai is in onderhandeling met Rolls-Royce, de motorenbouwer waar de problemen zijn, voor compensatie.

Uitfaseren
“We maken veel veranderingen in het vliegschema. Er zijn vertragingen en we schuiven de uitfasering van de 747-400’s, 777-200’s en 777-300’s vooruit.” De toestellen die Thai wilde uitfaseren zijn gemiddeld 20 jaar oud.

Order
De maatschappij zegt dat het hoopt nog dit jaar een beslissing van de regering over een nieuwe bestelling te krijgen. Hat gaat waarschijnlijk om 22 of 23 vliegtuigen, waarvan tweederde wide-body’s zullen zijn. Thai Airways heeft nog acht 747-400’s, vijf B777-200’s en zes 777-300’s (niet de ER versie). De gemiddelde leeftijd van deze toestellen ligt dus op 20 jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button