fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigenVliegvelden

Emirates landt voor het eerst met A380 in Hamburg

Emirates is voor de eerste keer met een Airbus A380 in Hamburg geland. De Superjumbo verbindt met ingang van 29 oktober Hamburg met Dubai, zo meldt de luchthaven van Hamburg.

Eerste
De eerste vlucht met een A380 naar de ‘thuishaven’ van de Superjumbo, in de Airbus-fabriek in Hamburg wordt de A380 geassembleerd, wordt met de nieuwste Airbus A380, met registratie A6-EUW, van Emirates gevlogen.  De 105e Superjumbo werd op 14 september aan Emirates overgedragen. Met de inzet van de Superjumbo wordt de capaciteit op die route, per week, met 22 procent, oftewel 1.127 zitplaatsen, verhoogt. Dagelijks vliegt de A380 tussen Dubai en de een na grootste stad van Duitsland.

A380
De A380 biedt ruimte aan 516 reizigers verdeeld over drie klassen. Zo zijn er 14 eerste klas suites op het bovendek, 76 stoelen die omgevormd tot bed kunnen worden in Businessclass en dan zijn er nog 426 stoelen in economy. Het is het tiende jaar dat Emirates de A380 in dienst heeft. Met 105 Airbus A380’s in de vloot en nog 57 toestellen in het orderboek heeft Emirates zo’n 60 miljard dollar (51,25 miljard euro) in het A380-programma zitten.

Duitsland
De de inzet van de A380 van Emirates op de route tussen Dubai en Hamburg, worden nu alle Duitse luchthavens waar de luchtvaartmaatschappij op vliegt met een A380 bediend. Naast Hamburg vliegt de maatschappij al op München, Düsseldorf en Frankfurt. In totaal wordt Hamburg de 50e bestemming voor Emirates waar zij met een A380 op vliegen.

©Hamburg Airport

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button