AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVliegvelden

Directeur Lion Air mag functie niet meer uitvoeren

De technisch directeur van Lion Air mag zijn functie niet meer uitvoeren op bevel van de Indonesische minister van Transport, Budi Karya Sumadi, zo melden verschillende media.

Functie
De technisch directeur van Lion Air is uit zijn functie geheven ‘puur vanwege het recente incident’, aldus Sumadi. Samen met de directeur zijn er ook enkele technici op non-actief gesteld die aangaven dat de Boeing 737 MAX 8 in staat was om te vliegen.

Romp
Ondertussen wordt er nog hard gezocht naar het neergestorte toestel en eventuele overlevenden in de Javazee. Volgens het Indonesische marine is de romp mogelijk gevonden. Er werd op de bodem een 22 meter lang object aangetroffen.

Crash
Op maandag 29 oktober stortte, 13 minuten na takeoff van het vliegveld van Jakarta op Java, vlucht JT610 van Lion Air neer in de Javazee. Aan boord waren 189 inzittenden, waarvan 8 bemanningsleden. Er zijn inmiddels al verschillende lichamen geborgen. Er wordt gevreesd dat niemand de crash heeft overleefd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close