AirlinesNieuwsProfessionalRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Emirates vliegt ook met A380 naar Osaka

Emirates heeft een nieuwe bestemming aan het A380-netwerk van de maatschappij toegevoegd. Emirates vliegt sinds vorig weekend ook met A380 naar Osaka, zo meldt de airline.

Osaka
Op zondag 28 oktober landde voor de eerste keer een Airbus A380 van Emirates op de luchthaven van Osaka. De Japanse stad is de 49e bestemming waar de airline met een A380 naartoe vliegt. Sinds april 2004 vliegt Emirates al naar Osaka, en vervoerde daarbij in totaal bijna 2,6 miljoen passagiers. Vlucht EK316 was echter de eerste A380 die op de route tussen Dubai en Osaka werd ingezet.

A380
De A380 die naar Osaka vliegt is er ruimte voor 489 passagiers, waarvan er 399 in economy kunnen plaatsnemen, 76 in business class en 14 in first class privésuites.

Hamburg
Een dag later, op 29 oktober, landde de eerste A380 van Emirates op de luchthaven van Hamburg. Dit was de 50e bestemming in het A380-netwerk van de airline. De eerste vlucht met een A380 naar de ‘thuishaven’ van de Superjumbo, in de Airbus-fabriek in Hamburg wordt de A380 geassembleerd, wordt met de nieuwste Airbus A380, met registratie A6-EUW, van Emirates gevlogen.  De 105e Superjumbo werd op 14 september aan Emirates overgedragen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/