AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsRoutesVliegvelden

Heathrow breidt Chinese netwerk uit met elfde bestemming

Europa’s grootste luchthaven heeft het Chinese netwerk uitgebreid met een elfde bestemming, zo meldt Heathrow Airport.

Shenzhen
Die elfde bestemming wordt de miljoenenstad Shenzhen, ook bekend als het ‘Chinese Sillicon Valley’, waar alle grote tech-bedrijven zitten. Op de route tussen Londen en Shenzhen zal Shenzhen Airlines jaarlijks maximaal 96.408 passagiers en 3.120 ton aan goederen vervoeren.

Elf
De vlucht, die drie maal per week met een Airbus A330-200 uitgevoerd wordt, naar Shenzhen is bestemming nummer elf in China die vanuit Heathrow bereikbaar is. In augustus werd de tiende bestemming, Chonqing, bekend gemaakt en in juli de negende bestemming, Wuhan.

Drie
Ook de vluchten naar Chonqing en Wuhan worden drie keer per week uitgevoerd door respectievelijk Tianjin Airlines en China Southern. Beide maatschappij vliegen ook met een Airbus A330-200 tussen Engeland en China.

Acht
De andere acht Chinese bestemmingen die direct met Heahtrow verbonden zijn, zijn: Sanya, Changsa, Xi’an, Hong Kong, Shanghai, Beijing, Guangzhou en Qingdao.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button