fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegvelden

Staking Brussels Airport na zes dagen bijna voorbij

De staking van bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport lijkt na zes dagen bijna voorbij te zijn. De reden is een overeengekomen voorakkoord tussen de vakbonden en Aviapartner, zo meldt VRTNWS.

Nacht
Het voorakkoord werd gedurende afgelopen nacht overeengekomen. ‘Het heeft nog heel veel energie gekost, maar om 4.30 uur konden we wel zeggen dat er een akkoord is dat de moeite waard is om te verdedigen bij onze mensen op de vloer’, aldus Lieveke Norga van de christelijke vakbond.

Akkoord
In het akkoord staat, onder andere, dat er extra personeel aangenomen zal worden om het personeelstekort op allerlei afdelingen op te lossen. Ook krijgen werknemers met een interimcontract of contracten van bepaalde duur een vast contract. In totaal gaat het om 47 werknemers: 30 uitzendkrachten krijgen een vast contract, 17 anderen krijgen een beter contract.

Vluchten
Dat voorakkoord wordt vandaag om 11 uur ’s ochtends aan de werknemers voorgesteld. Naar verwachting zullen in de loop van de dag de vluchten weer volgens schema kunnen vertrekken en landden. Deze ochtend zijn er nog wel 33 vertrekkende vluchten geschrapt als gevolg van de staking.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button