AirlinesNieuwsProfessional

Delta en easyJet brengen definitief bod op Alitalia uit

Delta Air Lines en easyJet hebben beide een definitief bod uitgebracht op de verlieslijdende maatschappij Alitalia, zo liet easyJet weten in een statement en bracht persbureau ANSA het nieuws van Delta naar buiten.

Bod
Op 31 oktober verliep de deadline waarbij geïnteresseerde partijen een bod op Alitalia konden uitbrengen. Nu blijkt dat het Britse easyJet en het Amerikaanse Delta beide op het Italiaanse Alitalia hebben geboden. Alitalia moet op 15 december een noodlening van 900 miljoen euro aan de Italiaanse regering terugbetalen. Dit is echter pas mogelijk als er nieuwe investeerders aan de maatschappij gebonden worden.

Regering
Ook zou de Italiaanse regering een deel van de maatschappij in handen willen houden. Dat zou door middel van een nieuw op te richten bedrijf zijn waarbij het ministerie van Economische Zaken een belang van ongeveer 15 procent heeft. Ook andere staatsondernemingen zoals de nationale spoorwegen, Ferrovie dello Stato, en de de bank Cassa Depositi e Prestiti zouden interesse hebben in deelname in het bedrijf.

Skyteam
Met het bod van Delta is het mogelijk dat Alitalia in de SkyTeam-alliantie blijft. Voormalig Air France-KLM topman Jean-Marc Janaillac zei in februari van dit jaar al dat ze Alitalia ‘liever als partner dan als concurrent’ hebben. “We kijken samen met Delta hoe we Alitalia in het SkyTeam kunnen houden”, aldus Janaillac begin dit jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button