AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsProfessional

EasyJet toont weer interesse in Alitalia

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet toont weer interesse in onderdelen van de verlieslijdende Italiaanse maatschappij Alitalia, zo meldt de airline.

EasyJet
EasyJet laat in een statement weten dat: ‘easyJet heeft vandaag (31 oktober) een herziene blijk van belangstelling ingediend voor een geherstructureerd Alitalia. De inzending, in reactie op het lopende verkoopproces van de nieuwe regering, is consistent met de bestaande strategie van easyJet voor Italië.’

Belangstelling
EasyJet laat verder weten dat, in wat voor mate of in welke vorm die belangstelling bestaat, vertrouwelijk is. Ook geeft de airline aan dat er geen zekerheid is dat er een transactie zal plaatsvinden. Afgelopen april liet easyJet ook al weten dat het belangstelling heeft in Alitalia, en deed toen een aangepast bod op de Italiaanse airline.

Alitalia
De verkoop van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia komt steeds dichterbij. Eigenlijk zou deze al in april van dit jaar al verkocht worden, maar werd de deadline tot twee keer toe uitgesteld naar 15 december van dit jaar. Ook Lufthansa en Delta hebben hebben gesprekken gehad over een overname van een belang in Alitalia. Ook zou de Italiaanse regering een deel van de maatschappij in handen willen houden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close