fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

Oplevering KLM Crown Lounge vertraagd

De oplevering van de verbouwde KLM Crown Lounge is vertraagd. De vernieuwde en uitgebreide lounge voor non-Schengen reizigers had in het voorjaar van 2019 af moeten zijn, dat wordt nu naar verwachting in de zomer.

Verbouwing
Dat bevestigt een woordvoerder van KLM desgevraagd aan Up in the Sky. De eerste fase van de verbouwing van lounge 52 had afgelopen zomer al opgeleverd moeten worden, dat wordt nu in december van dit jaar.

Zomer
“De afronding van de eerste fase zou in september zijn, dat is niet gehaald”, aldus de KLM-woordvoerder. De maatschappij gaat ervan uit dat de tweede fase wel volgens schema verloopt, wat zou betekenen dat de omvangrijke verbouwing in de zomer van volgend jaar helemaal af is.

Entree
In december kunnen businessclass-reizigers en houders van de gold, platinum en elitestatus voor het eerst ‘proeven’ aan het vernieuwde concept van de non-Schengen lounge. Vanaf dat moment verhuist de entree van de lounge ook naar een verdieping lager en is dan naast de Holland Boulevard, tussen de E- en de F-pier.

Interieur
Passagiers kunnen via die ingang naar binnen door hun boardingpass te scannen bij een selfservice-automaat. Een deel van de wachtruimte is dan al voorzien van het nieuwe interieur. “In een tijdelijke opstelling kunnen reizigers een idee krijgen van hoe de lounge wordt”, aldus de woordvoerder van KLM.

Toegangsbeleid
De verbouwing werd begin vorig jaar in gang gezet, medio juni 2017 werd een begin gemaakt met de de daadwerkelijke werkzaamheden. Als gevolg daarvan werden op drukke tijden beperkingen ingesteld voor het toegangsbeleid. De KLM Crown Lounge krijgt onder meer een extra verdieping, een buitenterras en een nieuwe inrichting.

Cateraar
Na de verbouwing biedt de lounge 1450 zitplaatsen, waar dat ongeveer achthonderd waren. De totale oppervlakte gaat van 3.600 vierkante meter naar maar liefst 6.300 vierkante meter. Voor het eten en drinken is een andere cateraar aangetrokken. Onderdeel van het nieuwe concept is dat passagiers tegen betaling ‘exclusieve premiumproducten’ kunnen bestellen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button