fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOpmerkelijkRoutes en Bestemmingen

United verbindt Tahiti en VS met enige directe vlucht

United Airlines verbindt sinds 30 oktober Tahiti door middel van een directe vlucht met de Verenigde Staten. Het is de enige directe vlucht tussen het Frans-Polynesische eiland en de VS, zo meldt United.

Vlucht
De directe vlucht wordt drie keer per week door United uitgevoerd. Een Boeing 787 Dreamliner vliegt op dinsdag, donderdag en zondag tussen San Francisco en Pape’ete, de hoofdstad van Tahiti. Met ingang van 30 mei volgend jaar zal het schema iets veranderen Ć©n dan wordt de directe vlucht het hele jaar door uitgevoerd. Er wordt dan op dinsdag, donderdag en zaterdag tussen beide bestemmingen gevlogen.

Vliegveld
Het vliegveld van Tahiti, Faa’a International Airport, ligt 5 kilometer ten zuidwesten van Pape’ete en is het enige vliegveld van Frans-PolynesiĆ«. De luchthaven werd in 1960 geopend en heeft Ć©Ć©n vertrek- en landingsbaan met een lengte van 3.420 meter. De luchtvaartmaatschappij Air Tahiti Nui ontving deze maand nog de eerste 787 Dreamliner.

Tahiti
Tahiti, vroeger Otaheite genoemd, is een eiland in de Stille Zuidzee. Het behoort samen met de eilanden Moorea en Bora Bora tot Frans-Polynesiƫ, een grote eilandengroep van 118 eilanden die gelegen is tussen Australiƫ en Zuid-Amerika.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button