AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

Zwarte doos van gecrashte Lion Air-737 gevonden

De zwarte doos, het apparaat waar alle vluchtgegevens in opgeslagen zijn, van de gecrashte Lion Air-737 is door duikers in de Javazee gevonden, zo melden verschillende media.

Zware doos
In de gevonden zwarte doos zijn alle vluchtgegevens opgeslagen van vlucht JT610 van Jakarta naar Pangkal Pinang in indonesië. Aan de hand van die gegevens zou de oorzaak van de crash achterhaald kunnen worden. Een duiker vertelde aan persbureau Reuters dat zij de zwarte doos tussen brokstukken op de bodem van de Javazee vonden.

Directeur
In de nasleep van de crash is de technisch directeur van Lion Air, samen met enkele technici, uit zijn functie gezet. De Indonesische minister van Transport, Budi Karya Sumadi, nam deze beslissing.

Crash
Op maandag 29 oktober stortte, 13 minuten na takeoff van het vliegveld van Jakarta op Java, vlucht JT610, een Boeing 737 MAX 8 van Lion Air, neer in de Javazee. Aan boord waren 189 inzittenden, waarvan 8 bemanningsleden. Er zijn inmiddels al verschillende lichamen geborgen. Er wordt gevreesd dat niemand de crash heeft overleefd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close