AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Brussels Airlines vervangt Superjets door CRJ900’s

Sinds 1 november vliegt Brussels Airlines met de eerste CRJ900 naar Nantes. Het vliegtuig van Bombardier vervangt hiermee één van de vier Sukhoi Superjet 100’s die zij in de vloot hebben, zo meldt de Belgische krant ‘De Tijd’.

Vervanging
Eind oktober sloten Brussels Airlines en CityJet een akkoord de vier Russische Sukhois te vervangen door vier CRJ-900-vliegtuigen van de Canadese producent Bombardier. De reden hiervoor zijn de kinderziektes in de Superjets en de daarbij behorende ongemakken.

Ongemakken
Zo ondervonden de vier vliegtuigen afgelopen zomer constant problemen of ging er iets kapot, waardoor de toestellen aan de grond moesten blijven staan om gerepareerd te worden. Omdat veel handleidingen nog niet vanuit het Russische vertaald waren moesten er steeds Russische technici aan te pas komen om de toestellen weer aan de praat te krijgen. Dit leidde tot veel vertragingen en annuleringen.

Verdwenen
Met ingang van 1 november vliegt de eerste CRJ900 ter vervanging van de Superjet. Eind maart moeten alle vier de Sukhoi’s uit de vloot verdwenen zijn en door de CRJ900 vervangen zijn. De ceo van Brussels Airlines, Christina Foerster, maakte eerder dit jaar al bekend dat ze zo snel mogelijk van de Russische toestellen af wil.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button