AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Brussels Airlines vervangt Superjets door CRJ900’s

Sinds 1 november vliegt Brussels Airlines met de eerste CRJ900 naar Nantes. Het vliegtuig van Bombardier vervangt hiermee één van de vier Sukhoi Superjet 100’s die zij in de vloot hebben, zo meldt de Belgische krant ‘De Tijd’.

Vervanging
Eind oktober sloten Brussels Airlines en CityJet een akkoord de vier Russische Sukhois te vervangen door vier CRJ-900-vliegtuigen van de Canadese producent Bombardier. De reden hiervoor zijn de kinderziektes in de Superjets en de daarbij behorende ongemakken.

Ongemakken
Zo ondervonden de vier vliegtuigen afgelopen zomer constant problemen of ging er iets kapot, waardoor de toestellen aan de grond moesten blijven staan om gerepareerd te worden. Omdat veel handleidingen nog niet vanuit het Russische vertaald waren moesten er steeds Russische technici aan te pas komen om de toestellen weer aan de praat te krijgen. Dit leidde tot veel vertragingen en annuleringen.

Verdwenen
Met ingang van 1 november vliegt de eerste CRJ900 ter vervanging van de Superjet. Eind maart moeten alle vier de Sukhoi’s uit de vloot verdwenen zijn en door de CRJ900 vervangen zijn. De ceo van Brussels Airlines, Christina Foerster, maakte eerder dit jaar al bekend dat ze zo snel mogelijk van de Russische toestellen af wil.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close