fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessionalRoutes en BestemmingenSchiphol AirportVeiligheidVliegtuigenVliegvelden

Eerste vlucht Groningen-Tenerife wijkt uit naar Schiphol

De eerste vlucht van het winterseizoen vertrok vanmorgen vanuit Groningen naar Tenerife. De Transavia-vlucht week echter naar Schiphol uit wegens een technisch mankement, zo bevestigt een woordvoerder van Transavia desgevraagd aan Up.

Airco
Het technische mankement betreft een probleem met de airconditioning. Hierdoor kan het vliegtuig, een Boeing 737-800 met registratie PH-HZD, alleen maar op een lager niveau vliegen, wat meer brandstof kost. Volgens de woordvoerder werd daarom, en wegens veiligheidsoverwegingen, de keuze gemaakt om naar Schiphol uit te wijken. Het toestel van 19,6 jaar oud vertrok om 09:38 uur vanuit Groningen en landde een klein uurtje later, om 10:27 uur op Schiphol.

Schiphol
Op Schiphol kan het vliegtuig namelijk gerepareerd worden en kan er makkelijker een vervangend toestel geregeld worden, aldus de woordvoerder. Dat toestel is ook gevonden, al staat het nu nog op het Rotterdam The Hague Airport. Transavia verwacht dat de reizigers hun vlucht naar Tenerife vanuit Amsterdam rond 13:15 uur kunnen vervolgen met het vervangende vliegtuig.


Groningen
Vanochtend vertrok de eerste vlucht van het winterseizoen vanuit Groningen Airport Eelde naar Tenerife. De touroperators  TUI, Thomas Cook en Neckermann vliegen deze winter elke vrijdag rechtstreeks met Transavia naar het Spaanse eiland. Tui vliegt deze winter met een eigen vliegtuig vanuit Groningen op maandag en vrijdag ook nog naar Gran Canaria.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button