AirlinesNieuwsOpmerkelijkPilotenProfessionalVeiligheid

Japanse piloot met 10X teveel alcohol in bloed opgepakt

Een Japanse piloot van Japan Airlines is in Londen opgepakt nadat hij wilde gaan vliegen, maar hij 10 keer de wettelijke toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had, zo melden verschillende media.

Blaastest
De co-piloot in kwestie werd zondag opgepakt voordat hij, samen met twee andere piloten, van Londen terug naar Tokio zou vliegen. Hij moest op het vliegveld een blaastest doen. De chauffeur van de crew-bus die hem naar het vliegveld bracht had namelijk de politie ingelicht omdat de man naar alcohol stonk. Uit de blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

Wijn en bier
De co-piloot moest een bloedtest afnemen en daaruit kwam naar voren dat hij 189 milligram alcohol per 100 milliliter in zijn bloed had. De 42-jarige man had daarmee bijna tien keer zoveel alcohol in zijn bloed als de 20 milligram dat in het Verenigd Koninkrijk is toegestaan voor piloten. De man zelf gaf toe dat hij enkele uren van te voren twee flessen wijn en zes glazen bier had gedronken.

Vlucht
De vlucht naar Tokio vertrok met een uur vertraging en werd door de twee resterende piloten uitgevoerd. De opgepakte vlieger blijft nog vastzitten tot aan zijn zitting, die op 29 november plaatsvindt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close