fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Norwegian verkoopt vijf A320neo’s om schuld af te lossen

Norwegian verkoopt vijf Airbus A320neo’s om schulden af te lossen en de liquiditeit van het bedrijf te verbeteren, zo meldt de Noorse low budget-maatschappij.

Verkoop
Met de verkoop van de vijf A320neo’s, die nu verhuurd zijn aan een andere maatschappij, zal Norwegian schulden kunnen aflossen en haar liquide middelen verhogen met 62 miljoen dollar (54,2 miljoen euro). Het is niet de eerste keer dit jaar dat de airline toestellen verkoopt.

Boeing
Zo verkocht Norwegian in augustus zes Boeing 737-800’s. Geir Karlsen, financiële topman van de maatschappij, gaf toen ook al aan dat ‘de opbrengsten worden gebruikt om schulden af te lossen en de liquiditeit te vergroten.’ Los van de schuldaflossing werden de -800’s ook verkocht om de vloot te vernieuwen. Deze werden vervangen door de 737 MAX 8.

MAX
De Boeing 737 MAX 8 van Norwegian wordt met CFM International LEAP-1B motoren aangedreven en is 40 procent stiller dan de 737-800’s die de maatschappij nu inzet op Europese vluchten. Er is plaats voor 189 passagiers in de MAX-toestellen in één klasse. In totaal zal Norwegian dit jaar twaalf Boeing 737 MAX 8-toestellen ontvangen. Ook heeft de maatschappij nog meer dan honderd MAX-vliegtuigen bij Boeing in het orderboek staan. Deze zullen uiteindelijk de Boeing 737-800’s vervangen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button