fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Ryanair rolt offensief tegen handbagage uit

Ryanair heeft een begin gemaakt met het uitrollen van haar nieuwe beleid voor handbagage. Passagiers moeten voortaan extra betalen voor het meenemen van een trolley.

Boarden
Vanaf 1 november wordt het nieuwe beleid stapsgewijs ingevoerd op steeds meer vluchten, aldus de Ierse prijsvechter. Ryanair zegt de nieuwe regels toe te passen om het boarden sneller te laten verlopen en vertragingen te voorkomen.

Handbagage
Passagiers mogen trolleys nog wel mee aan boord nemen, maar dan moet daar extra voor betaald worden. Reizigers die een zogenoemd priority-ticket boeken, wat volgens de airline 6 euro extra kost, mogen de rolkoffer bij zich houden. Alle passagiers houden het recht om een kleiner stuk handbagage gratis mee aan boord te nemen.

Koffertje
Verder introduceert de maatschappij een nieuw tarief voor het inchecken van ruimbagage; 8 euro voor een koffertje van 10 kilo wanneer dit direct bij het boeken van het ticket aangeschaft wordt. Volgens Ryanair raakt het nieuwe beleid voor handbagage maar vier op de tien reizigers van de maatschappij. “Een derde van onze klanten boekt al een priority-ticket en een derde reist al uitsluitend met een klein stuk handbagage.”

Gate
Tot dusver mochten alle klanten van Ryanair wel gratis een trolley meenemen als handbagage, alleen ging die in de praktijk meestal niet mee aan boord. “De grotere handbagage werd bij de gate gelabeld en gratis in het ruim vervoerd. Dat gebeurde bij tot wel 120 stuks per vlucht, wat leidde tot een vertraging van de omkeertijd met 25 minuten”, aldus de maatschappij.

Gratis
Onderdeel van het nieuwe handbagagebeleid van Ryanair is ook dat de toegestane afmetingen van het kleinere stuk handbagage dat gratis mee aan boord mag, zijn verruimd. Waar dat eerst 35 bij 20 bij 20 was, is dat nu 40 bij 20 bij 25. Ryanair verwacht niet dat alle reizigers 8 euro meer gaan betalen voor een ticket om zodoende de trolley mee aan boord te mogen nemen, want dat past niet.

Passagiers
In de toestellen van Ryanair is plaats voor 189 passagiers. Per vlucht kunnen 95 passagiers een priority-ticket kopen. Reizigers die toch met te grote handbagage bij de gate komen, kunnen deze afgeven en 25 euro betalen. De tas of koffer wordt dan in het ruim geplaatst.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button