fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Stobart Air vliegt nu ook voor BA

Stobart Air heeft een overeenkomst gesloten met BA om vluchten uit te voeren namens dochteronderneming BA CityFlyer. Het gaat om vluchten van en naar Londen City Airport.

Groningen
Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt. Stobart Air vliegt al voor Aer Lingus en Flybe. Voor die laatste onder andere naar Groningen Airport.

BA
Stobart Air noemt zichzelf een franchiser voor andere airlines. De deal met BA, een zogenoemde ACMI-overeenkomst, bestrijkt niet alleen de vluchten. Stobart Air levert de toestellen, crew, onderhoud en verzekering aan BA CityFlyer.

Embraer
Het bedrijf heeft voor een periode van drie jaar twee Embraer 190’s gehuurd van Nordic Aviation Capital. Verder wil het veertig man extra personeel aantrekken, waaronder tien piloten en dertig cabinemedewerkers.

Dublin
Vorig jaar stak Stobart Air, onderdeel van Stobart dat ook eigenaar is van Londen Southend, 25 miljoen euro in de airline, nam zestig mensen aan en voegde drie Embraer 195’s toe aan de vloot. Stobart Air heeft Dublin als thuisbasis.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button