fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Vietjet bestelt nog eens 50 Airbus A321neo’s

Vietjet heeft een bestelling bij Airbus geplaatst voor nog eens 50 vliegtuigen van het type A321neo. Deze bestelling komt voort uit een ondertekende intentieverklaring tijdens de Farnborough Airshow, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Bestelling
De Vietnamese airline heeft met de nieuwe bestelling van 50 Airbus A321neo’s in totaal nog 125 vliegtuigen van de A321-familie tegoed. Vietjet heeft al 46 vliegtuigen van Airbus ontvangen en kijkt met de nieuwe bestelling nog uit naar 120 A321neo’s en 5 A321ceo’s. Het prijskaartje van deze bestelling, gebaseerd op de catalogusprijs, bedraagt 6,5 miljard dollar (5,68 miljard euro).

Boeing
In juli van dit jaar maakte Boeing, ook tijdens de Farnborough Airshow, bekend dat Vietjet haar bestelling bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer verdubbelt met 100 extra 737 MAX-toestellen. De intentieovereenkomst bestaat uit tachtig 737 MAX 10’s en twintig 737 MAX 8’s. Hiermee wordt de maatschappij volgens Boeing de grootste klant van de MAX 10. In 2016 bestelde de maatschappij al honderd MAX 8’s.

Vloot
De vloot van Vietjet bestaat op dit moment uit 55 vliegtuigen, allemaal van Airbus. Zo heeft de maatschappij 29 Airbus A321-200’s, drie A321neo’s en 23 A320-200’s. Met het laatste type vliegtuig vloog een van onze reporters begin dit jaar tussen Bangkok en Chian Mai.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button