IncidentenNieuwsProfessional

Duiker overlijdt bij zoektocht lichamen Lion Air

Bij de zoektocht in Jakarta naar lichamen van inzittenden en brokstukken van het gecrashte Lion Air toestel is een duiker overleden. Dat meldt CNN.

Professioneel
De 48-jarige Syahrul Anto werd vrijdag bewusteloos onder water aangetroffen. Alle hulp was te laat. Zijn duikpartner merkte dat hij niet meer in de buurt was. Dokters probeerden hem nog te redden, maar het was tevergeefs. De baas van het Nationaal Zoek- en Reddingsteam van Indonesië, Muhammed Syaugi, noemt Anto een ‘professionele duiker die zijn leven gewijd heeft aan zijn land’.

Moeilijk
Wat er precies is misgegaan tijdens het duiken is niet bekend gemaakt. De omstandigheden waarin de duikers werken zijn niet gemakkelijk. De brokstukken liggen op zo’n 35 meter diepte. Er is een sterke stroming aanwezig en het water is erg troebel door de modder.

Crash
Vlucht JT610 is maandag 29 oktober neergestort in de Javazee. In de Boeing 737 Max 8 waren 181 passagiers en 8 bemanningsleden aanwezig. Donderdag werd de zwarte doos van het toestel gevonden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close