fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

Duiker overlijdt bij zoektocht lichamen Lion Air

Bij de zoektocht in Jakarta naar lichamen van inzittenden en brokstukken van het gecrashte Lion Air toestel is een duiker overleden. Dat meldt CNN.

Professioneel
De 48-jarige Syahrul Anto werd vrijdag bewusteloos onder water aangetroffen. Alle hulp was te laat. Zijn duikpartner merkte dat hij niet meer in de buurt was. Dokters probeerden hem nog te redden, maar het was tevergeefs. De baas van het Nationaal Zoek- en Reddingsteam van Indonesië, Muhammed Syaugi, noemt Anto een ‘professionele duiker die zijn leven gewijd heeft aan zijn land’.

Moeilijk
Wat er precies is misgegaan tijdens het duiken is niet bekend gemaakt. De omstandigheden waarin de duikers werken zijn niet gemakkelijk. De brokstukken liggen op zo’n 35 meter diepte. Er is een sterke stroming aanwezig en het water is erg troebel door de modder.

Crash
Vlucht JT610 is maandag 29 oktober neergestort in de Javazee. In de Boeing 737 Max 8 waren 181 passagiers en 8 bemanningsleden aanwezig. Donderdag werd de zwarte doos van het toestel gevonden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button