fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

EVA Air zet eerste Dreamliner in naar Hongkong

EVA Air zet de eerste Boeing 787-9 Dreamliner in op de route tussen Taipei en Hongkong. De inaugurale vlucht vond op 1 november plaats, zo meldt de Taiwanese luchtvaartmaatschappij.

787-9
Met de nieuwe Dreamliner, die EVA Air voor een lange tijd huurt bij de Air Lease Corporation, is de maatschappij de eerste airline in Taiwan die met de Dreamliner vluchten uitvoert. Met de komst van de nieuwe 787-9 komt het aantal widebody-toestellen voor de maatschappij op 5 te liggen.

Ruimte
Op de drukke route tussen Taipei en Hongkong biedt de Dreamliner ruimte aan 304 passagiers waarvan er 26 in business class kunnen plaatsnemen, de 278 andere reizigers kunnen in economy zitten. Het toestel kan een maximale afstand van 13.149 kilometer afleggen. EVA Air heeft inmiddels een tweede 787-9 in ontvangst genomen en zal die inzetten voor vluchten naar Osaka en Tokio. In 2020 komen daar nog drie 787-9’s en twee 787-10’s, ook via ALC gehuurd, bij.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button