Overig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Comac opent nieuw testcentrum in Shanghai

De Chinese vliegtuigbouwer Comac heeft een nieuw testcentrum geopend bij Shanghai Pudong Airport. Dat meldt Flightglobal.

Faciliteit
De faciliteit is 138.400 vierkante meter groot en biedt ruimte aan veel functies, zoals engineering research, data processing en training voor testpiloten. Het zit op een afstand van ongeveer vijf kilometer van de luchthaven.

Bouw
De bouw van de faciliteit startte in 2016 en werd half oktober afgerond. Comac produceert de ARJ21 en ontwikkelt momenteel de C919, welke een concurrent moet worden voor Boeing en Airbus.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close