fbpx
IncidentenNieuws

MiG-29 crasht in Egypte tijdens trainingsmissie

Een MiG-29 gevechtsvliegtuig is zaterdag gecrasht tijdens een trainingsmissie in Egypte, zo meldt de Russische krant Kommersant.

Schietstoel
Het vliegtuig was van de Egyptische luchtmacht en was dit jaar geleverd door Rusland. Het ongeluk zou zijn gebeurd tijdens een trainingsvlucht. De piloot kon zichzelf in veiligheid brengen door de schietstoel te gebruiken.

Onderzoek
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. “We hebben de laatste informatie over de crash van een MiG-29M van de Egyptische luchtmacht. Onze technische experts zullen naar Egypte gaan om te helpen bij het onderzoek naar het incident”, vertelt United Aircraft Corporation, een Russische luchtvaartcorporatie, aan het Russische persbureau Tass.

Contract
Rusland levert in totaal 46 Mig-29M’s aan Egypte. In 2015 sloten de twee landen hiervoor een contract. Van deze modernste versie van de MiG-29 zijn er tot nu toen ongeveer 15 afgeleverd aan Egypte.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button