fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Small Planet Airlines Duitsland stopt alle vluchten

De Duitse tak van het Litouwse Small Planet Airlines heeft alle vluchten opgeschort. De eerste toestellen zijn al terug bij de leasemaatschappij, anderen wachten verspreid in Europa op een nieuwe eigenaar. Eén A320 staat momenteel op vliegbasis Woensdrecht.

Investeerders
In september begon de maatschappij een herstructureringsproces onder de Duitse wet. In de zoektocht voor een nieuwe investeerder verlengde de Duitse luchtvaartautoriteit de AOC tot 4 november. De potentiële investeerders annuleerden echter de onderhandelingen en de maatschappij was gedwongen de operaties op te schorten.

Vloot
De Duitse afdeling had zes Airbus A320’s in de vloot met een Duitse registratie, ook werden er een aantal toestellen geleased. Twee toestellen zijn naar Tarbes in Frankrijk gevlogen, zo blijkt uit gegevens van Flightradar24. De D-ASPI, een A320, is al terug bij de leasemaatschappij en is zaterdag naar de Verenigde Staten gevlogen. Een A320 met registratie D-ASPK staat momenteel in Woensdrecht, die daar op 2 november aankwam. Een geleasde YR-SEA van Star East Airlines is al terug in Istanboel. De D-ASPC en D-ASPD, beide A321’s, staan momenteel in Paderborn.

Small Planet
Nadat Air Berlin vorig jaar failliet ging, verdubbelde Small Planet Airlines in omvang om te profiteren van de nieuw geopende mogelijkheden in de markt. De uitbreiding bleek geen succes te zijn. De maatschappij wijt het aan factoren als de te late levering van vliegtuigen voor het begin van het zomerseizoen, tekort aan bemanning in Duitsland, onbetrouwbare chartervliegtuigen en onvoorziene technische mankementen. Ook de Poolse tak van Small Planet Airlines en het moederbedrijf zelf, verkeren zich in zwaar weer.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button